FAQ

Home > FAQ

FAQ

Ben je een legitiem bedrijf?

Wij zijn een professionele postorder-service met een licentie voor het verkopen en distribueren van farmaceutische producten. We zijn al meer dan 5 jaar gevestigd en leveren originele, hoogwaardige anabole steroïden en bodybuilding-gerelateerde producten, zonder recept verkrijgbaar via internet.

Wat is de kwaliteit van uw producten?

Al onze producten zijn 100% origineel en komen rechtstreeks van de wereldberoemde medicijnverkopers, en dat voel je vanaf het eerste injectie-injectie of vanaf het eerste tabblad. De merken waarmee we werken zijn Alpha Pharma, BioScience GmbH, British Dispensary, British Dragon, GenSci, LA Pharma, Max Pro en vele anderen.

Is het legaal om deze producten te kopen?

Aangezien de wetten van land tot land verschillen, raden we u aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde advocaat over de voorschriften en beperkingen van uw land.

Heb ik een recept nodig om te bestellen?

Een recept is NIET vereist om onze producten te bestellen

Hoe lang duurt het hele proces van bestellen en verzenden?

Bestelbevestiging met de lijst met gekochte producten wordt verzonden naar uw e-mailadres zodra de bestelling is geplaatst.
Zodra de betaling is ontvangen, verwerken en verzenden we uw bestelling binnen 2-5 werkdagen. De levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wijze van verzending, efficiëntie van de postdienst, inklaring, internationale doorvoer enz., Daarom kunnen we u alleen een schatting geven op basis van onze statistieken en eerdere ervaringen.

Meestal duurt het verzenden naar de VS (waar de meeste klanten vandaan komen) van 7 tot 15 werkdagen nadat de trackingcode is verstrekt.

Wat is het maximale bedrag dat ik in één keer kan bestellen?

We hebben geen grenzen aan hoeveel u kunt bestellen. U dient echter een gekwalificeerde persoon te raadplegen over de hoeveelheid die u wilt bestellen, omdat er mogelijk invoerbepalingen zijn voor die specifieke producten.

We raden onze klant de eerste keer aan om een ​​testaankoop te doen en nadat u heeft vastgesteld dat u tevreden bent met onze services, zullen we u graag meer van dienst zijn.

Onze betaalmethoden

Wij zijn een van de weinige online steroïden winkels die betalingen accepteren met de belangrijkste creditcards.

Maar we geven er de voorkeur aan dat onze klanten voor het eerst geen bestellingen plaatsen voor meer dan $ 750 met hun creditcard. Eerste keer dat klanten met een bestelling van meer dan $ 750 geadviseerd worden om te betalen via bankoverschrijving of geldoverdracht (zoals Moneygram) of bitcoins. Deze betaalmethoden vereisen geen verificatie en klanten die ze gebruiken krijgen 10% korting op dure bestellingen telkens wanneer ze niet betalen met een creditcard.

Onze tweede keer krijgen klanten korting op elke nieuwe bestelling en zijn ze van harte welkom om voor elk bedrag met een creditcard te betalen.

Hoe mijn betaling wordt verwerkt?

Nadat u uw betaling via creditcard heeft verzonden, is het mogelijk dat we uw bestelling moeten verifiëren. Dit is waarom het voor ons belangrijk is om een ​​geldig telefoonnummer te hebben. Als de bestelling onze verificatie niet doorstaat of als we geen contact met u kunnen opnemen, wordt uw creditcardbetaling niet geaccepteerd en bieden we u aan om te betalen via de hierboven beschreven alternatieve betaalmethode.

Zodra uw betaling is geverifieerd en onze controle op fraudebestrijding heeft doorstaan, wordt uw kaart belast. Doorgaans worden goedgekeurde betalingen binnen 1-2 werkdagen verwerkt en gewist en wordt uw bestelling daarna doorgegeven voor verzending.

Ik heb de bestelling geplaatst maar mijn kaart is niet belast?

Uw kaart wordt niet onmiddellijk na uw aankoop in rekening gebracht. Het verificatieproces duurt 2 uur tot 2 werkdagen. Als uw creditcard niet binnen 2 werkdagen na uw aankoop is belast, neemt u contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken.

Mijn afleveradres is anders dan het factuuradres.

Dit is geen probleem zolang de namen op de creditcard en op de verzendbestemming hetzelfde zijn. Maar in het geval dat we door een betalingsgateway geadviseerd worden om deze bestelling te controleren, moet u er op voorbereid zijn dat we extra verificatie nodig hebben.

Als het land van facturering afwijkt van het land van verzending, moeten we betalen via elke andere betaalmethode.

Kan ik betalen via een bankoverschrijving en zijn er voordelen als ik voor deze betaalmethode kies?

We bieden 5% korting op elke bestelling die via een bankoverschrijving wordt betaald. Bovendien dekken we bankoverschrijvingskosten. Als uw bestelling bijvoorbeeld voor $ 400 is en u bereid bent om via bank te betalen, moet het totaalbedrag dat u moet verzenden $ 400 – $ 20 (5% korting) bedragen – $ 40 (bankoverschrijvingskosten) = $ 340

Als het totaal van je bestelling meer dan $ 750 is, bieden we 10% korting samen met elke andere korting die je krijgt (terugkerende klant, promotiecode of speciale promotie-kortingen) plus we vergoeden bankoverschrijvingskosten.

Europese klanten betalen mogelijk via Uberweisung (Duitsland) en IBAN-overschrijving naar onze EU-bankrekening. SEPA-overschrijvingen zijn gratis en u krijgt 10% korting op elke bestelling.

Betalingen via bank vereisen geen verificatie en worden normaal binnen 1-2 werkdagen verwerkt en gewist. Dus je krijgt je bestelling sneller.

Welke kortingen biedt u?

We hebben de volgende lijst met kortingen die momenteel beschikbaar zijn:

5% korting op bestellingen van minder dan $ 750 als de betaalmethode bankoverschrijving, geldoverdracht of bitcoins is.
10% korting op bestellingen met in totaal meer dan $ 750 als de betaalmethode bankoverschrijving, geldoverdracht of bitcoins is.
5% op elke terugkerende klantorder.
10% op elke terugkerende klantorder met een waarde van meer dan $ 750 (ongeacht welke betaalmethode is gekozen).

Bovendien bieden we verschillende soorten seizoensgebonden verkoop en promoties, zoals kortingen op onze steroïde cycli.

Hoe producten worden verzonden?

Na succesvolle betaling wordt uw bestelling doorgegeven voor verzending en wordt de trackingcode binnen 2-5 werkdagen geleverd.

Wij gebruiken EMS (USPS) traceerbare verzending die handtekening vereist bij aankomst van het product. Alle pakketten kunnen worden getraceerd via deze sites.

Hoe worden grote / grote bestellingen verzonden?

Als de bestelling te groot genoeg is om niet in dezelfde zendingsvelop te passen als een kleine bestelling, garanderen we dat de bestelling zal worden verdeeld in het benodigde aantal pakketten. Ongeacht hoe groot uw bestelling is, wij verzekeren u hetzelfde discretieniveau en herverpakken wordt gebruikt als bij een bestelling van kleine omvang. Plus, ongeacht de grootte van uw bestelling, u betaalt slechts eenmaal verzendkosten.

Hoe lang duurt het verzendproces?

De geschatte levertijd is 5-17 werkdagen, afhankelijk van de bestemming.
5-12 werkdagen naar de VS, Canada, Europa en Azië
8-17 werkdagen naar Zuid-Afrika

Is er een mogelijkheid tot vertraging bij verzending?

De levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals efficiëntie van de postdienst, inklaring, internationale doorvoer, enz. Daarom geven wij u een schatting op basis van onze statistieken en eerdere ervaringen.

Meestal komt 80-85% van de luchtpostpakketten binnen met 10 dagen en 15-20% arriveert binnen 10-15 werkdagen. Dit is een weerspiegeling van inconsistenties met verschillende postvertegenwoordigers en niet met diensten die door ons worden geleverd. De grootste vertraging treedt op als gevolg van inklaring in het land waar de producten worden verzonden en op maat in het land van bestemming. Als u ziet dat uw trackingcode gedurende 5 dagen niet wordt verplaatst, is dit de belangrijkste reden waarom dit gebeurt.

Elke internationale zending gaat normaal gesproken door de lokale en nationale postdienst in het land van herkomst, vervolgens de uitvoer, evenals de overbrenging van de zending via de havens van uitgang, doorvoer naar het land van bestemming met internationale postdienst, invoer in het land van bestemming (inklaring), en eindelijk de lokale en nationale postdienst in het land van bestemming. Elke volgende stap heeft invloed op de levertijd. Zelfs als de meerderheid van deze stappen met succes tijdig worden uitgevoerd, is inefficiëntie of tijdelijke inactiviteit tijdens een enkele stap voldoende om de levertijd te verlengen over het gebruikelijke en toegewezen tijdsbestek

Verstuurt u naar P.O. Dozen?

Ja, we verzenden naar P.O. dozen

Is een handtekening vereist voor verzending en waarom?

Ja, onze verzendmethode vereist ondertekening van uw kant bij aflevering. Dit stelt ons in staat om elke frauduleuze terugvordering te bestrijden wanneer de klant zijn bestelling krijgt en beweert dat hij nooit iets heeft ontvangen. We hebben een 99% succesvol percentage van het winnen van dergelijke creditcardgeschillen omdat we correspondentie met onze klant, hun bestellingsdetails, foto van ons pakket en bevestiging van de postdienst leveren dat het item is afgeleverd. Integendeel, elk frauduleus geschil schaadt het kredietrapport van Frauder en beïnvloedt zijn kredietgeschiedenis plus maakt hem te betalen van $ 25 tot $ 200 voor onwettig geschil.

Waar verzend je vandaan?

Verzending geschiedt vanuit India, Singapore, Thailand, Europese Unie. Onze organisatienaam wordt niet vermeld op een pakket en verzendingen worden gemaakt van verschillende verzendpunten om maximale discretie en de hoogste kans op een succesvolle levering te garanderen.

Naar welke landen verzendt u?

Wij verzenden wereldwijd.

Wat als het pakket op maat wordt gepakt?

We hebben een succespercentage van 99,9% naar de VS, Canada, Europa en Zuid-Afrika. Zelfs als producten in beslag worden genomen (1% mogelijkheid op basis van onze statistieken door de jaren heen), bieden we herlevering of krediet voor nieuwe aankopen op onze site. We zullen u alleen nodig hebben om ons een e-mail te sturen met een officiële kennisgeving van het postkantoor of op maat dat het pakket is gestopt en we zullen nieuwe bezorging binnen 3 werkdagen regelen.

Shipping site zegt dat tracking niet bestaat.

Het volgen kan na 72 uur, want vanuit ons bezorgcentrumpakket gaat het naar logistiek magazijn en wacht het op maat. Als de trackingcode na drie werkdagen niet in het systeem wordt weergegeven, neem dan contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken.

We raden onze Amerikaanse klanten aan om de site te gebruiken totdat het artikel de VS bereikt. Daarna kunt u de USPS-site gebruiken om uw pakket bij te houden. We raden u aan om uw e-mailadres in te voeren op de USPS-site om elke update over de bezorgingsstatus te krijgen.

Mijn trackingcode wordt niet verplaatst.

Meestal gebeurt dit wanneer items op maat worden gehouden en wachten op inklaring. Dit betekent geen probleem. Maar als uw trackingcode binnen 10 dagen geen voortgang vertoont, neem dan contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken. We kunnen u ook adviseren om contact op te nemen met uw lokale EMS (USPS) kantoor met de trackingcode om gedetailleerde informatie te krijgen waar het artikel zich op dit moment bevindt.

Bestelling is aangekomen, maar deze is niet compleet.

Neem contact met ons op als u een dergelijk probleem hebt. We hebben je nodig om ons de foto te sturen van wat je hebt, inclusief pakketlabels. Dit zal ons helpen te onderzoeken hoe dit is gebeurd om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Meestal komen we binnen twee werkdagen terug met het resultaat van het onderzoek. Als gevolg hiervan kunnen we u herlevering van ontbrekende artikelen, gedeeltelijke terugbetaling, krediet voor uw nieuwe aankoop en kortingsbon aanbieden om dit probleem te compenseren.

Hoe kan ik je bereiken?

Aangezien onze services zijn geoptimaliseerd om online en wereldwijd te worden uitgevoerd, bent u van harte welkom om contact op te nemen met onze verkoopafdeling via onze website op pagina Neem contact met ons op.

Meestal worden e-mailverzoeken binnen 24 uur beantwoord, maar soms kan het twee werkdagen duren voordat we antwoorden. E-mailverzoeken die op vrijdag worden verzonden, worden soms op maandag beantwoord vanwege het tijdsverschil in werkuren van ons ondersteuningsteam en uw locatie.

X